Dječji vrtić “Vrška vila” za Afriku – sudjelovanje u humanitarnom programu “Škole i vrtići za Afriku”🫶🙌

Od ožujka do lipnja 2024. godine sudjelovali su u humanitarnom programu “Škole i vrtići za Afriku”, u organizaciji UNICEF – a. 🥰💞

U suradnji s pedagoginjom, odgojiteljice su pripremale radne materijale i aktivnosti za djecu, s ciljem poticanja razvoj tolerancije, empatije te razumijevanja i uvažavanja različitosti🌟.

Jedan od ciljeva projekta je bio osvijestiti djecu i javnost o pružanju pomoći💪🤝 djeci iz Etiopije kojima je neopohodna naša pomoć.

Neke od provedenih akitvnosti su:

– izrada slikovnice i čitanje “Priče o Africi” – upoznavanje kontinenta, država i gradova, znamenitosti te kulture i tradicije🫂

– opremanje “Afričkog kutka” s interaktivnim plakatima i izvornim fotografijama🦁🐯🌞☀️

– izrada senzorničkog kutka “Naš Safari”🐯🦁🦍🦓🐆

– izrada radnih listova i vježbi za predškolce s afričkim motivima

– gledanje dokumentaraca o životu djece u Africi

– učenje “afričkog plesa”: usvajanje plesnih pokreta, učenje stranih jezika i sl.

– radionice o prihvaćanju, razumijevanju i uvažavanju različitosti s ciljem smanjenja stereotipa i predrasuda

– izrada afričkih kostima, nakita i ukrasa i sl.

U sklopu projekta smo ostvarili suradnju s književnicom Jelena Kastaneti. U radionici o različitostima, djeca su imala prilike proučavati knjigu “Snovi iz Afrike”, promatrati fotografije te spoznati skroman način života djece u Africi 💛.

Osim neposrednih aktivnosti s djecom, održane su i radionice s roditeljima s ciljem izrade materijala, ukrasa, nakita, plakata i suvenira koji su se izložili u vanjskom dvorištu Vrtića💛.

Za kraj, održana je humanitarna izložba svih rukotvorina te su pozvani mještani Općine Vrsi s ciljem prikupljanja donacija za pomoć djeci u Etiopiji. 🧡

Razmjenjujući dojmove o provedenim projektnim aktivnostima, uvidjeli smo važnost provedbe istih na razini Vrtića, ali i vrijednostima koje smo obnovili i stekli radeći složno i timski🥰🙃.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, donacijama i pomoći!

Bez vas ovo ne bi bilo moguće!💛🧡

Dječji vrtić “Vrška vila”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)