Znanje o prometnim pravilima 🚥 te odgovorno ponašanje u prometu neizostavan su dio osnovnog obrazovanja🤝💪.

Kako bismo djeci prikazali važnost odgovornog ponašanja💪 u prometu (vozača i suvozača) te ih poučili vrstama prijevoznih sredstava🚘 i prometnih pravila🚦, odlučili smo provesti projekt “Sigurnost u prometu”.

Odgojiteljice starije mješovite skupine “Ribice” su vrijedno pripremale materijale za provedbu aktivnosti, koristeći izvorne fotografije prijevoznih sredstava, video zapise kao i stolno – manipulativne igre na temu “Sigurnost u prometu”, “Odgovorno ponašanje”, “Prometna pravila” i sl.

Edukativne aktivnosti koje su provedene u sklopu projekta: izrada interaktivnog plakata “Vrste prijevoznih sredstava”, likovne aktivnosti (izrada, modeliranje i crtanje prometnih znakova, prijevoznih sredstava🚗🚛🚨), šetnja mjestom (promatranja prometnih znakova🚔🚦🚧🚏, usvajanje odgovornog ponašanja prilikom prelaska ceste) i sl.

U sklopu projekta, ostvarena je suradnja s Autoškolom Donat 🚗🚥🚧. Djeca su sudjelovala u radionici “Sigurnost u prometu”. Uz pomoć instruktora Donata i Ane, djeca su ponovila sve o prometnim pravilima, osvijestila važnost nošenja kacige i zaštitnog reflektirajućeg prsluka.

Na kraju radionice, djeca su imala prilike razgledati auto🚗 na kojem se polaže vozački ispit, sjesti na mjesto kandidata i instruktora te pogledati opremu🚨🚧 koja se nalazi u autu (kutija za prvu pomoć, čunjevi, sigurnosni trokut.

Za uloženi trud, rad i sudjelovanje u projektu, svako dijete je dobilo i vlastitu vozačku dozvolu!😁😎

Zahvaljujemo se Autoškoli Donat na suradnji u veselimo se budućim radionicama! 👏🤝