Svjetski dan jabuka

Dana 20. listopada obilježili smo Dan jabuka. Djeca su imala prilike uvidjeti na koje se sve načine jabuka može koristiti u svakodnevnoj prehrani. Tako su, uz pomoć odgojiteljice, pripremili: ukusan i zdrav sok te savijače od jabuka, u kojim su uživali nakon napornog rada. Kroz prigodne i edukativne aktivnosti, ujedno smo podizali i svijest o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane kao i zdravog načina života.

Dani kruha u našem vrtiću

U listopadu smo obilježili i Dane kruha te smo tako uz pomoć naših odgojiteljica pripremili sve sastojke potrebne za izradu slatkih i domaćeg kruha. Zajedno smo umijesili tijesto, stavili ga peći, a potom smo uživali u našim domaćim proizvodima.
Osim toga, posjetili smo i pekaru “Jadran” gdje smo imali priliku vidjeti kako izgleda proces izrade kruha, te koliko je vremena i truda potrebno za pripremu ukusnih proizvoda.
Na kraju tjedna, djeca su, uz pomoć roditelja ispekla domaća peciva, krušćiće, kolače i savijače te ih potom donijela u vrtić, gdje su svi zajedno uživali u mirisima i okusima domaćih slastica.

Zahvaljujemo svima na pomoći i veselimo se budućim zajedničkim aktivnostima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)